Ministarstvo raspisuje poziv za zakup Smokvice

Vijesti 11. svi 201820:05 > 20:10
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo državne imovine sutra raspisuje javni poziv za zakup i kupnju četiriju nekretnina na Jadranu. Najatraktivniji je otok Smokvica koji se daje u zakup na 30 godina, a godišnja cijena je 4 milijuna i 910 tisuća kuna.

Ovaj raj za elitu skriva luksuzne objekte, helidrom i šetnice. U njoj je čitavo desetljeće uživala obitelj Todorić, a tamo se odmarao i tadašnji ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Sedam mjeseci nakon što je vraćen u ruke države, otok otvara vrata za one dubokog džepa.

Ministar državne imovine Goran Marić kaže da očekuju interes za Smokvicu, iako mali, jer se radi o elitnom mjestu. “A onda su i elitni mogući korisnici jer cijena je prilično visoka”, objašnjava ministar.

U zakup na pet godina ide i turističko naselje Perna s hotelom Komodor i kampom Orebić. Početna cijena je 8 milijuna i 40 tisuća kuna. Kamp Uvala Slana s hotelom Club Vala također ide u zakup i to po cijeni od 943 tisuće kuna godišnje. Na prodaju je Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi s početnom cijenom od 42 milijuna 392 tisuće i 625 kuna, piše HRT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.