Hoće li Agrokorovi vjerovnici opet poderati nacrt nagodbe?

Vijesti 19. svi 201818:07 > 18:15
Ilustracija

Nakon otkrića N1 televizije da će privremeno, a ne stalno vjerovničko vijeće donijeti nagodbu u Agrokoru, iz Francka poručuju da su prisiljeni od suda tražiti da spriječi daljnje skandalozno i nezakonito odlučivanje izvanredne uprave.

Istodobno, dodatne probleme Fabrisu Perušku rade ostali dobavljači koji tvrde da se pogoduje Sberbanku pa neće pristati na nagodbu.

Dobavljači bi ponovno mogli poderati nacrt nagodbe jer smatraju da izvanredni povjerenik u Agrokoru pogoduje ruskom Sberbanku na način da im se nudi zamjena dionica u Mercatoru za dionice u novom Agrokoru, kao i uključenje u roll-up kredit. Da mu je to ispričala Marica Vidaković iz Udruge dobavljača otkriva nam član privremenog vjerovničkog vijeća u Agrokoru Mate Brlošić.

“Interese dobavljača bi ovdje trebalo prioritetno štititi. A banke kao banke će kroz nekoliko godina uspjeti svoje sve naplatiti. Naš je stav da dobavljači ovdje trebaju imati prioritet”, kazao je Brlošić.

Na stranu dobavljača staje oporbeni SDP. Kažu, ako je cilj Vlade bio da ruske banke i lešinarski fondovi preuzmu većinski paket u Agrokoru, kao i da savjetnici dobro zarade, onda su uspjeli.

Tvrdnja dobavljača da se pogoduje Sberbanku kosi se s najavom izvanrednog povjerenika da će prva verzija nacrta nagodbe biti gotova još jučer, a predstavljena idući tjedan. Ako do dogovora uopće dođe do 10. srpnja, Fabris Peruško za N1 otkrio je da nagodbu neće potvrditi stalno već Privremeno vjerovničko vijeće.

Tome se oštro protivi jedan od dobavljača Franck pa će se obratiti sudu. Perušku zamjeraju što je tu informaciju iznio na kraju razgovora s novinarima, kao da se radi o nekoj banalnosti.

Iz Agrokora na oba problema odgovaraju – imamo podršku većine vjerovnika. Neslužbeno pak poručuju – jasno je da što je nagodba bliže kraju skupine vjerovnika pokušat će dobiit čim više i pritom će se služiti svim sredstvima.

Više pogledajte u prilogu Katarine Brečić

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.