Ante Ramljak: Šavorić je u Vladu pozvan na moj prijedlog

Vijesti 25. svi 201817:07 > 17:08
Patrik Macek/PIXSELL

Bivši izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak kazao je kako je upravo on taj koji je pozvao odvjetnika Šavorića u Vladu te da se priključi izradi Lex Agrokora.

U trenutku angažmana odvjetnika Šavorića, tvrdi Ramljak za Novu TV, nije se znalo za poveznicu sa ruskom bankom. A kasnije ih je Šavorić uvjeravao, objašnjava Ramljak, kako s Rusima nema formalni angažman tek da ga se propituje preko partnera.

“Između ostalog, na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić. Od strane vlade pozvano je 4 do 5 odvjetničke kancelarije, od toga su dvije imale sukob interesa jer su radile za Agrokor ili u Agrokoru. Jedna nije imala dovoljno stručnosti u korporativnom pravu dok je gospodin Šavorić s obzirom na njegovu stručnost i iskustvo u predstečajnim nagodbama ostao s nama kao pravni savjetnik”, kazao je Ramljak za Novu TV, piše Dnevnik.hr.

Podsjetimo, premijer Andrej Pleknović jučer nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a rekao je da on nije zvao Šavorića u Vladu.

“Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade. Pozvan je nakon konzultacija, kad smo razmišljali tko bi nam mogao doći, ja nisam imao ništa protiv, rekao je Plenković.

Na pitanje novinara tko je točno zvao Šavorića iz Vlade, Plenković je kazao: “Što bih ja vama otkrivao takve detalje koji nisu bitni, kojih se na kraju krajeva ni ne sjećam?”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.