VNS: Potrebna sustavna edukacija s ciljem jačanja sigurnosti

Vijesti 28. svi 201806:40 > 12:50
N1

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održana je danas na Pantovčaku.

“Održana je 1. redovita sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost u 2018. godini koju su zajedno sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na sjednici su razmotrena pitanja stanja informacijske sigurnosti u državnim institucijama uz usvajanje zaključka za potrebom sustavne edukacije u tom području s ciljem jačanja sigurnosne svijesti i sigurnosne kulture. Također su razmotrena aktualna pitanja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i susjednih zemalja, kao i sigurnosni aspekti migracijskih kretanja prema EU i Republici Hrvatskoj”, stoji u priopćenju koje je nakon sjednice poslao Ured predsjednice.

‘Zadužili smo tajne službe da se izrade posebne mjere za korištenje medija kojima se služimo u komunikaciji’, kazala je predsjednica nakon sastanka Vijeća, a uoči svečane akademije povodom Dana oružanih snaga.

Više pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, predsjednica i premijer ranije ovoga tjedna dogovorili su da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi na temu brojnih problema u državi, od kojiih je jedan i stanje oko Agrokora, odnosno afera Hotmail.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.