Uhićen muškarac koji je prijetio Kreši Beljaku

Vijesti 28. svi 201811:35 > 11:39
Ilustracija

Zbog prijetnji samoborskog gradonačelniku i predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku policija je uhitila 54-godišnjeg muškarca koji mu je u telefonskom razgovoru rekao da će ubiti njega i cijelu obitelj.

U policiji se doznaje da je riječ o muškarcu koji im je i od ranije poznat zbog više raznih kaznenih djela. Uhićen je u nedjelju, svega par sati nakon što je Beljak prijavio prijetnje, na području Sesveta “bez sredstava prisile”.

Prijetnje istražuje policijska postaja u Samoboru gdje je Beljak i prijavio nedjelo. Telefonske prijetnje uslijedile su nakon Beljakova odgovora na facebooku u kojemu je najavio tužbe protiv osobe koja mu je na profilu ostavila niz uvreda i optužbi, među ostalim da je za vrijeme rata, tijekom uzbuna, krao po kućama.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na svom je profilu na Facebooku objavio poruku punu uvreda, psovki i prijetnji koju mu je poslao stanoviti “Ivica Bolibruh Brule”.

Nakon što je uslijed slučaja s braniteljima ravnateljima škola Beljak izjavio kako će poderati svoju braniteljsku iskaznicu, preko Facebooka je primio poruku u kojoj ga se optužuje da je “dezertersko-pljačkaško smeće koje je sramotilo sve druge koji su časno nosili odoru”.

Beljak je na prijetnje reagirao tužbom ustvrdivši kako mu je “dosta virtualnih junaka” te nakon brojnih uvreda koje je primio više ne može šutjeti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.