Franck sudu: Nagodba sadrži nezakonita i štetna rješenja

Vijesti 01. lip 201813:56 > 14:08
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kako doznaje N1 televizija Franck je u petak putem odvjetnika podnio podnesak Trgovačkom sudu kojim se očituju na Nacrt nagodbe u potsupku izvanredne uprave u Agrokoru.

Kako je vidljivo iz dokumenta koji je u posjedu N1, u Francku smatraju da Nagodba sadrži nezakonita i štetna rješenja te da bi usvajanje i potvrda takvog teksta Nagodbe prouzročila nesagledive i dugoročne štetne posljedice na veliku većinu vjerovnika, na Državni proračun Republike Hrvatske te na stabilnost financijskog i gospodarskog sustava. Nagodba, kao takva, predstavlja novi sistemski rizik, stava su u Francku.

Franck predlaže Sudu da naloži Izvanrednom povjereniku da ispravi sve nedostatke, sukladno članku 109. Zakona o parničnom postupku te da pribavi mišljenje Ministarstva financija i Porezne uprave.

“Točno je da smo danas predali podnesak Trgovačkome sudu u Zagrebu. Kako smo i upozoravali, Franck će koristiti sve zakonske mogućnosti i sredstva kako bi zaštitio svoja vjerovnička prava”, izjavili su iz Francka

N1 televizija poslala je upit i Izvanrednoj upravi, no do objave ovog teksta nismo dobili odgovor.

Podsjetimo, Izvanredna uprava u četvrtak je objavila da je nagodba postignuta te da za nju imaju potrebnu dvotrećinsku potporu vjerovnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.