Izvanredna uprava: "Nema pravne osnove za Franckov podnesak"

Vijesti 01. lip 201819:33 > 19:33
Ilustracija

Na upit kako komentiraju najnoviji potez Francka, iz izvanredne uprave Agrokora ističu da su objavili "nacrt nagodbe, koji je u svim svojim dijelovima u skladu sa zakonom, na internetskoj stranici Agrokora u svrhu transparentnosti postupka i pravovremene komunikacije sa svim vjerovnicima".

“Nacrt nagodbe objavljen je kao informacija, a ne formalan podnesak sudu. Stoga ne postoje pravne osnove za poduzimanje bilo kakvih pravnih radnji po pitanju tog nacrta od strane trećih osoba”, komentar je izvanredne uprave”, kažu u izvanrednoj upravi.

Fabris Peruško jučer je izjavio da su ovaj tjedan članovi privremenog vjerovničkog vijeća i veliki vjerovnici razgovarali međusobno o svim pitanjima koja su još uvijek bila otvorena, a razgovori su završili tako da su postigli dogovor o nagodbi.

“Izvanredna uprava i savjetnici sada rade na konačnom tekstu prijedloga nagodbe kako bismo ga čim prije mogli dati na suglasnost privremenom vjerovničkom vijeću”, rekao je Peruško, dodajući kako postoji podrška vjerovnika koja prelazi zakonski potrebnu dvotrećinsku većinu za izglasavanje nagodbe.

No, priznao je i kako “na putu prema izglasavanju nagodbe stoje tri kompanije: Agram, Alca te Adris”.

Agram, naime, osporava jamstva, a Alca i Adris potraživanja vlasnika obveznica.

Peruško je jučer izvijestio kako je Dubravko Grgić u ime Agrama izrazio spremnost pristati na dogovor koji mu nude budući vlasnici Agrokora, a kako se razgovara i s predstavnicima Alce.

Iz Adris grupe su, pak, jučer najavili da će ustrajati “pravnoj zasnovanosti cijelog postupka i jednakopravnosti svih vjerovnika”.

Inače, nakon što se definira konačni tekst prijedloga nagodbe na on treba dobiti suglasnost privremenog vjerovničkog vijeća, a nakon toga ide na očitovanje Trgovačkom sudu te u konačnici na njega potvrdu treba dati i skupština vjerovnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.