Policija pronašla prijavu Mazzocca protiv ministra Medveda

Vijesti 08. lip 201812:09 > 14:47
N1

Portal Index navodi da se njihov novinar Vojislav Mazzocco uputio u 5. policijsku postaju u Zagrebu. Zatražio je potvrdu da je u nedjelju podnio prijavu zbog prijetnji ministra Medveda, no, prema pisanju portala, u policijskoj postaji jutros nisu imali niti potvrde niti zapisnik. U popodnevnim satima su ga nazvali i rekli da može doći po potvrdu.

Indexov novinar Vojislav Mazzocco u nedjelju je popodne zagrebačkoj policiji prijavio prijetnju ministra Tome Medveda. Prijavu je primila policijska službenica, a dijelu njihovog razgovora prisustvovao je i šef smjene. Po završetku razgovora službenica je rekla da će Mazzocca sutradan kontaktirati netko iz kriminalističke policije. No, kako ga nitko nije kontaktirao on je jutros otišao po potvrdu o prijavi. Međutim, u policijskoj postaji, u kojoj je samo par dana ranije podnio prijavu zbog prijetnji protiv Medveda, nisu imali njegovu prijavu, piše Index.

Portal navodi da se Mazzocco jutros uputio u 5. policijsku postaju u Bauerovoj ulici u Zagrebu. Zatražio je potvrdu da je u nedjelju podnio prijavu zbog prijetnji ministra, ali sve, piše Index, je nestalo. Zapisnik je, kako su novinaru rekli policijski službenici, preuzeo netko od nadređenih.

Mazzocco je potom poslao službeni zahtjev u kojemu je zatražio zapisnik, a oko 13:30 policijski službenik ga je nazvao i rekao da su sve pronašli te da može doći po potvrdu, piše Index.

Podsjetimo, kako je izvijestio Index u nedjelju, Medved je njihova novinara nazvao nakon što je Index objavio tekst o zapošljavanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

“Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete ući ćemo u ring… Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh”, rekao je ministar novinaru.

Više čitajte OVDJE.

Ministar, pak, tvrdi da nisu u pitanju prijetnje.

“Nisam prijetio, ja nikada nisam prijetio novinarima. Podsjetit ću vas da sam tijekom Domovinskog rata bio jedan od vojnika koji je novinaru davao krv i spasio mu život. Ja nikada ne prijetim”, rekao je ministar u ponedjeljak.

Više čitajte OVDJE.