Uhićena tri provokatora, pokušali izazvati sukob u Savskoj

Vijesti 22. velj 201513:17 > 13:20
N1

Nakon jučerašnjeg prosvjeda "Stop teroru šatordžija", koji je oranizirao pokret Occupy Croatia, policija je iznijela službene podatke o broju šatoraša i prosvjednika te privedenih.

Branitelja u Savskoj, i onih koji ih podržavaju, bilo je, prema policijskim podacima, oko tisuću, dok je protuprosvjednika bilo oko 250.

Privedena su trojica muškaraca, među kojima i jedan 61-godišnjak koji je pokušao probiti policijski kordon koji je sprečavao prosvjednike da se probiju do šatoraša.

Jedan 28-godišnjak je uhićen zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, a sva trojica privedenih pušteni su kućama uz prekršajne prijave.

Nad dvojicom je policija upotrijebila sredstva prisile – nad 61-godišnjim G.S. zbog pokušaja probijanja sigurnosnog policijskog kordona na raskrižju Savske i Vukovarske, a nad 28-godišnjim I.J. zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, rečeno je u nedjelju u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Treći uhićeni, 34-godišnji G.T., priveden je radi utvrđivanja identiteta, jer kod sebe nije imao osobne dokumente.

Neslužbeno se doznaje da su trojica muškaraca najvjerojatnije bili ‘provokatori’, kretali su se u “antibraniteljskoj” koloni koja je krenula s Trga bana Jelačića, no htjeli su izazvati sukobe unutar mirnog prosvjeda.