'Poletajeva su premjestili jer je sve zakuhao'

Vijesti 24. lip 201809:24 > 09:31
N1

Novinari Frenki Laušić iz Slobodne Dalmacije i Mladenka Šarić iz Večernjeg lista u Točki na tjedan komentirali su nagodbu u Agrokoru.

Postignuta je nagodba u Agrokoru. Imaju li izvanredna uprava i Vlada razloga za zadovoljstvo?

Laušić: Imaju razloga za zadovoljstvo zbog kraja prve etape, no samo ako se nagodba izglasa i ako je potvrdi Visoki trgovački sud. Ovo je veliki uspjeh i za vjerovnike i za Vladu, zasad, no pitanje je koliko će dugoročno biti održiva ta nagodba u financijskom smislu.

Marica Vidaković je u cijelom procesu bila medijski najisturenija. Kolika je njezina uloga i zasluga u procesu?

Šarić: U sljedećoj fazi je možda najbitnije vidjeti hoće li se ostvariti prognoza da će se teret lex Agrokora prebaciti na porezne obveznike. Vidaković je otpočetka bila prva osoba na sceni. Stekao se dojam u prvoj fazi, dok je u procesu bila Dalić, da su to dvije jake žene koje guraju taj projekt. Logično je da je ostala na sceni jer bi ubacivanje novih likova samo skrenulo pažnju na propitivanje tko su sada oni i je li ona pogriješila.

Rusi imaju 47 posto udjela, tvrde da ih neće prodavati, dokad

Laušić: Oni su zainteresirani da se Agrokor restrukturira što bolje. Za kvalitetno restrukturiranje čitavog koncerna će trebati minimalno 3-4 godine. Vjerojatno će toliko trebati proći da bi se prodavali ili dijelovi Agrokora ili cijeli Agrokor. O tome samo mogu spekulirati i vlasnici. Oni mogu imati svoj plan, ali treba vidjeti što će se dogoditi na tržištu.

N1

Što znači preslagivanje u Sberbanci, Poletajev je otišao sa mjesta zamjenika predsjednika banke i pretpostavlja se da će imati sada zadatak u Agrokoru?

Šarić: Čula sam zanimljiv komentar, da su Poletajeva premjestili i dali mu ovaj zadatak zato što je sve to zakuhao pa su mu dali da sve to sredi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.