Milanović pisao Grabar Kitarović, predlaže sazivanje VNS-a

Vijesti 23. velj 201513:11 > 13:14
CROPIX/Damjan Tadić

Premijer Zoran Milanović uputio je u ponedjeljak pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović u kojem predlaže da zajednički sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).

Uz ponovni poziv predsjednici da dođe na Vladinu sjednicu, načelno je pozdravio njezinu najavu da će predložiti održavanje sjednice Vlade na temu gospodarskog stanju u državi.

“Premijer Milanović uputio je pismo predsjednici Republike u kojemu joj je predložio da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost”, potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

U pismu je, dodaje Jelić, premijer podsjetio da je potrebno usvojiti godišnje smjernice za rad sigurnosno obavještajnih agencija za 2015. godinu, a što on i bivši predsjednik Republike Ivo Josipović “nisu željeli učiniti tijekom kampanje”.

Milanović je u pismu ponovio poziv predsjednici Republike da dođe na sjednicu Vlade kada god joj to odgovara, dodaje Jelić.

Premijer je osim toga, potvrdio je glasnogovornik Vlade, u pismu načelno pozdravio inicijativu i namjeru predsjednice Republike da predloži Vladi održavanje sjednice na temu gospodarskog stanja u zemlji.

“Predsjednik Vlade pri tome smatra da je važno da predsjednica pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka takvih prijedloga”, kazao je Jelić.