Strenja-Linić dobila dvije opomene već na početku sjednice

Vijesti 27. lip 201809:32 > 09:45
N1 Hrvatska

MOST-ova Ines Strenja-Linić zatražila je stanku od deset minuta zbog prosvjeda liječnika.

“Tražim stanku od deset minuta kako bi se konzultirali, u pripremi je prosvjed liječnika, jasno je zašto je Vlada sazvala sjednicu, da ne bi čuli što liječnici imaju za reći. Liječnici su prevareni”, rekla je Strenja-Linić da bi je predsjednik Sabora Jandroković prekinuo i dao joj prvu opomenu. Nakon što je nastavila dobacivati iz klupe, dobila je i drugu opomenu i zabranu govora do kraja dana.

Na istu temu javio se i donedavni SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić. Poručio je da su bivši ministar zdravstva Andrija Hebrang zakopao prvu lopatu za privatizaciju zdravstva, a Milan Kujundžić bacio zadnji grumen na javno zdravstvo.

“Šakom i kapom u Hrvatskoj se dijeli tuđe i tvrdi da je privatizacija jedini izlaz. Ne bi li se to ostvarilo na mala vrata pokušava se objasniti građanima da nema druge nego povećati policu za dopunsko osiguranje”, rekao je Mrsić. Dodaje da dio liječnika privatnika plaća tek minimalni dio doprinosa, iako imaju viša primanja nego liječnici u domovima zdravlja.  

“Odbij siromašnima, daj bogatima, sve pod egidom kako bi se spasilo zdravstvo. Superhik reforma ministra Kujundžića”, rekao je Mrsić i poručio da liječnici koji su u bijelom štrajku misle da mogu pred ordinacijom ostavljati pacijente za koje im je plaćeno. 

“Nemam ništa protiv privatnog zdravstva, ali ono mora biti odvojeno od javnog, liječnici koji su u štrajku toga moraju biti svjesni”, poručuje Mrsić i zaključuje – Ne privatizaciji zdravstva u Hrvatskoj. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.