Surać o sukobu s Bajlom: 'Sam je pao i slomio ruku'

Vijesti 28. lip 201807:19 > 07:29
Ilustracija

Bivši nogometaš Jakov Surać osumnjičen je da je istukao novinara Hrvoja Bajla ovog vikenda u Zadru.

Bajlo je tijekom vikenda za N1 opisao kako se dogodio napad. “”On mi je prepriječio put i pitao me: ‘što ti na četničkom Indexu i Nacionalu pišeš o Kalmeti, Livakoviću, HDZ-u i mojim prijateljima? Ovo ti je samo upozorenje. Drugi put ću ti iščupat glavu, bit ćeš krvav, neće te Bog prepoznati. Završit ćeš kao Pukanić.’ Nakon toga me pogodio šakom u glavu, pao sam na pod, čini mi se da sam na sekundu izgubio svijest, dva ili tri puta me nogom pogodio u glavu. Imam slomljenu desnu ruku. Stalno je spominjao Livakovića i Kalmetu koji su zajedno optuženi u aferi Remorker. Znam da su on i Livaković u poslovnim odnosima, a ja sam dan ranije na svom portalu Zadar News objavio odluku suda o blokadi imovine tog Zdravka Livakovića”, rekao je Bajlo u ponedjeljak za N1.

Jakov Surać tvrdi kako je Bajlo cijeli događaj “izmislio i iskonstruirao kako bi njega javno oblatio”. “Događaj kako ga opisuje Bajlo, nije se dogodio. On je to izmislio i iskonstruirao sa ciljem da mene javno oblati, a sebi priskrbi publicitet. U tome je, dok sam ja bio u pritvoru, čini mi se, i uspio. Niti je on ikada pisao o meni, niti ja pratim njegov portal, niti sam ja napravio i rekao ono što on kaže da sam učinio. Sve je to Bajlova konstrukcija zbog privlačenja pažnje koja njemu, očito, treba. Sad svi, eto, znaju tko je Hrvoje Bajlo”, kazao je Surać za Zadarski.hr.

“Nisam ja njega prvi napao, nego on mene. Ja sam sjedio u svom automobilu i na mobitelu pisao poruku. On mi je prišao i rekao: “Kome to pišeš krkane”. Prvi me verbalno počeo provocirati. Izašao sam iz auta, a on je krenuo prema meni. Nastavio me verbalno provocirati a potom i fizički, rukama. Tu smo jedan drugome zadali nekoliko udaraca i to je bilo sve. Sve skupa to je trajalo deset sekunda. Dok smo se pohvatali, Bajlo je krenuo put nazad, sapleo se i sam je pao na pod. Pao je na lakat, zato je i slomio neku kost u ruci. Na podu ga nisam ni takao, on se brzo digao i pobjegao na hitnu pomoć kako bi prijavio napad koji se zapravo nije dogodio”, tvrdi Surać, piše Zadarski.hr

Nakon što je dva dana proveo u pritvoru zbog sumnje da je u nedjelju navečer pretukao i teško ozlijedio zadarskog novinara Hrvoja Bajlu, poduzetnik i bivši nogometaš Jakov Surać je u utorak navečer pušten da se brani sa slobode.

Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković izrekao je Suraću, bivšem kapetanu NK Zadar, mjeru opreza kojom mu je zabranjeno približavanje Bajlu na manje od 50 metara. “Ja sam odlučivao o prijedlogu tužitelja da se odredi istražni zatvor. Po mom mišljenju, nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, izjavio je jučer Visković za Hinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.