Adris: 'Ustrajat ćemo na pravičnosti nagodbe'

Vijesti 28. lip 201814:55 > 15:12
N1

Adris Grupa odgovorila je na navode ministra gospodarstva Darka Horvata u intervju N1 televiziji. U njemu je Horvat pozvao Adris na nove razgovore kako bi se postigao aranžman u vezi nagodbe u Agrokoru i kako bi i oni glasovali za nagodbu koju je podržalo Privremeno vjerovničko vijeće.

“Nemamo što dodati stavovima koje smo i ovih dana prenijeli hrvatskoj javnosti”, napisali su iz Adrisa u odgovoru N1.

“Poštujemo napore svih koji žele pridonijeti ovom postupku. Ustrajat ćemo na pravičnosti nagodbe i pravnoj utemeljenosti cijelog postupka. Za Adris je ovo vjerovničko-pravni, a ne politički ili neki drugi odnos. Naša je obveza da pravnim sredstvima zaštitimo svoje interese”, napisao je Adris u svojem komentaru na Horvatov intervju.

Horvat je u intervju rekao da “dva aranžmana koja su sklopljena izvan nagodbe otvaraju prostor i Adris grupi da na kraju dođe do svoje zadovoljštine i do 4. srpnja podrži nagodbu”. “Pozivam Adris grupu da ponovno sjednemo za stol i pokušamo se dogovoriti”, kazao je Horvat u intervju.

“Mislim da će velika većina onih koji su ušli u nagodbu biti zadovoljni. Oni koji nisu zadovoljni, mogu kroz žalbeni proces na sudu tražiti svoja prava”, kazao je Horvat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.