"Imamo dokaze da je Klemmova tvrtka uhodila Severinu i sina"

Vijesti 24. velj 201509:50 > 09:50
N1

Novinar Nacionala Boris Bilas gostovao je u emisiji Novi dan s Tihomirom Ladišićem, u kojoj je komentirao naslovnice dnevnih novina u Hrvatskoj.

Na naslovnicama svih dnevnih novina jutros su se, očekivano, našli Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović, odnosno jučerašnji pozivi koje su si međusobno slali.

Na naslovnici Nacionala našao se naslov “Predsjednica u mreži akademskih podmetanja”, a radi se o priči koju taj list ekskluzivno donosi te tvrdi da profesori Fakulteta političkih znanosti namjerno uvlače Kolindu Grabar Kitarović u međusobne obračune i optužuju je za plagijat magisterija.

“Početkom 2000. godine je Kitarović magistrirala, a danas se taj magisterij ponovno izvlači van zbog nekih međusobnih obračuna profesora na tom fakultetu. Profesori su se odlučili obračunati s njezinim mentorom, čak su na DORH poslali prijavu protiv Kolinde Grabar Kitarović i njezinog mentora Vukadinovića u kojoj ih optužuju da je ona na nezakonit način došla do tog magisterija. Sumnjaju da joj je profesor pogodovao”, kazao je Bilas.

Nacional donosi i da je Josip Klemm, jedan od vođa prosvjeda šatoraša u Savskoj 66, uhodio Severinu Vučković.

“Prošle godine je bila ta afera. Menadžer Severine Vučković otkrio je da je netko već duže vrijeme prati. Tada se nije znalo tko, ali mi imamo dokumente koji dokazuju da je za praćenje bila zadužena tvrtka Josipa Klemma i oni su dosta dugo pratili Severinu i njezinog maloljetnog sina”, kazao je Bilas te dodao da je Klemm nekoliko puta bio upitan o ovoj temi te kazao da niti ne zna tko je Severina.