Kuščević o nagodbi: Ovo je odluka desteljeća

Vijesti 04. srp 201808:52 > 09:00
N1

Uoči i nakon sjednice užeg kabineta Vlade, nekoliko ministara komentiralo je ročište za Agrokor.

Proces nagodbe nije kontaminiran, dapače, ovo je povijesna odluka, ovo je odluka desteljeća”, kazao je ministar Lovro Kuščević, koji smatra da je napravljen dobar posao.

“Vjerujem da će nagodba biti postignuta”, kazao je Kuščević nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Na pitanje ima li Vlada plan B ako nagodba ipak ne uspije, odgovorio je: “Naravano da Vlada ima i plan B i plan C, ali vjerujem da će nagodba biti postignuta i da oni neće biti aktivirani”, kazao je.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar vjeruje da će nagodba biti izglasana jer je to potrebno hrvatskom gospodarstvu. Ministar državne imovine Goran Marić je na pitanje očekuje li da će nagodba biti izglasana, samo kratko u porazu poručio: “Nisam čovjek od očekivanja”.

“Ja se nadam da će se postići većina, znači 67 posto i da će nagodba ići”, kazao je jutros pred zgradom Vlade potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić. Smatra da proces nije kontaminiran: “Mislim da nije kontaminiran, dovoljno o tome govori to da nagodba ide dalje.”

U zgradu Vlade stigao je i ravnatelj SOA-e Danijel Markić, javlja naš reporter Elvir Mešanović.

Na ročištu zbog kojeg je na nekoliko dana zakupljena dvorana Dražen Petrović pravo glasa ima 3069 vjerovnika, a ukupan iznos tražbina zadnjeg radnog dana prošlog mjeseca iznosio je 42,64 milijarde kuna. Glas se računa ovisno o iznosu tražbina i da bi nagodba prošla mora dobiti podršu od 67 posto.

Glasovat će se u dvije faze – u prvoj će se glasovati o pravu glasa vjerovnicima koji osporavaju tražbine, a u drugoj o nagodbi.

Tijek događanja s ročišta o nagodbi pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.