Peruško otkrio što će se događati u Agrokoru nakon nagodbe

Vijesti 04. srp 201820:07 > 20:11
N1

U Dnevniku Nove TV izvanredni povjerenik Fabris Peruško otkrio je kako bi mogla izgledati budućnost Agrokora.

Istaknuo je da će vjerovnici po nagodbi sudjelovati u daljnjem procesu kao što su sudjelovali i dosad, te da to ne znači da “Rusi dolaze”.

 “Sam proces će početi s prvostupanjskim rješenjem kojeg očekujemo sutra. Nakon toga idu žalbe, a za dva tri mjeseca bismo trebali imati rješenje Visokog trgovačkog suda. Nakon toga imat ćemo još tri do šest mjeseci implementacije i tada novi vlasnici u cijelosti preuzimaju upravljanje Agrokorom”, rekao je Peruško, dodavši da će Agrokor vrlo vjerojatno mijenjati i ime.

“Dvije ruske banke vrlo su različite po svom poslovanju. Najveća je naravno Sberbanka s 39 posto. U nagodbi je dogovoreno da će Agrokor opstati kao jedan koncern u budućem razdoblju. Naravno, ta strategija se u budućnosti može i mijenjati. Postojat će tri vertikale – maloprodaja, proizvodnja hrane i poljoprivreda. Ono što nije dio core businessa, iz toga će se izlaziti”, rekao je Peruško u razgovoru za Dnevnik Nove TV i dodao da će se još vidjeti u kojem će to formatu biti.

Na pitanje tko će platiti štete u slučaju sudske tužbe Adrisa protiv Agrokora, država ili Agrokor, Peruško je rekao da “ne bi prejudicirao”.

Peruško je i govorio o svojim mogućim ambicijama ostanka u Agrokoru nakon što se završi postupak izvanredne uprave. “Mi kao izvanredna uprava želimo dovesti proces do samoga kraja, a ako vizija koju mi imamo zajedno s vizijom vlasnika bude nešto što je zanimljivo objema stranama, zašto ne…”, kazao je Peruško, dodavši da je sve ovo za njega bilo “jedno zanimljivo iskustvo”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.