Karamarkova partnerica usprkos "zabrani" posluje s državom

Vijesti 24. velj 201511:26 > 11:27
Cropix/Goran Mehkek

Ana Šarić, partnerica šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, u nedavnom je intervjuu Večernjem listu progovorila o poslovanju svojih dvaju tvrtki – marketinške agencije Drimia i frizerskog salona Love Opium.

Da bi njezin neobični poslovni portfelj bio cjelovit, ovome treba dodati ono što je propustila spomenuti: suvlasništvo u kulturnom dvotjedniku Zarez, kojeg financira Ministarstvo kulture, čime je prekršila samonametnuto pravilo za koje se hvali da ga strogo poštuje – o zabrani poslovanja s državom, piše Tportal.

Najznačajniji dio karijere Ana Šarić provela je u EPH, u vrijeme dok je ta medijska kuća bila u vlasništvu Ninoslava Pavića dogurala je do direktorice marketinga cijele grupe, da bi se kasnije i sama okušala u poduzetništvu. U svojim tvrtkama Drimia i Love Opium radi isključivo s privatnim klijentima, mogli smo pročitati na početku njezine ispovijesti, jer za javni sektor ima ‘najstrožu kućnu zabranu’. Odmah se požalila i da joj se zbog tih pravila kojima čuva reputaciju svog partnera, i izbjegava prozivke za sukob interesa, ‘tržište prilično suzilo’.

No ono što je ostalo nespomenuto jest suvlasnički udjel u trećoj tvrtki, Druga strana d.o.o., izdavaču kulturnog dvotjednika Zarez, u kojem Šarić, vidljivo je iz javno dostupnih podataka, drži vlasnički udio zajedno sa 14 drugih suvlasnika (oni su mahom ugledni kulturni djelatnici), i koja je od Ministarstva kulture lanjske godine dobila 550.000 kuna. Iz financijskih je izvješća vidljivo da se dobit tvrtke već godinama ne isplaćuje, u 2013. iznosila je 113.000 kuna i njome su pokriveni gubici iz ranijih godina. Šarić se baš kao i drugi suvlasnici lista, zasigurno nije osobno obogatila novcem poreznih obveznika kojim su pokriveni troškovi izdavanja časopisa, i ne nalazi se u nikakvom sukobu interesa, ali je ipak prekršila internu ‘najstrožu kućnu zabranu’, koju je otkrila u intervjuu, pišeTportal.

Zanimljivo da Šarić spominje Andreu Zlatar kao jednu od svojih omiljenih profesorica na Filozofskom fakultetu i domentoricu svog diplomskog rada, ali je zajednički projekt odlučila prešutjeti.