Odgađa se štrajk u Croatia Airlinesu

Vijesti 06. srp 201817:04 > 17:14
Dusko Marusic/PIXSELL

Kako N1 doznaje, odgađa se za ponedjeljak najavljeni štrajk zaposlenika Croatia Airlinesa.

Sindikati pilota, kabinskog osoblja i mehaničara sastali su se s premijerom na njegov poziv. Dogovoreno je da će se nakon vladine ljetne stanke njihov problem naći na dnevnom redu. 

Sindikati su za N1 poručili da je razgovor bio “kvalitetan i ozbiljan”. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Danas, 06. srpnja u 1400 sati na Županijskom sudu u Zagrebu održana je rasprava povodom tužbe uprave Croatia Airlinesa radi utvrđenja nezakonitim štrajk zaposlenika okupljenih u ORCA-u (Organizacija radnika Croatia Airlinesa). Sud nije utvrdio štrajk nezakonitim te su stoga unatoč tužbi poslodavca ispunjeni svi uvjeti za početak štrajka sukladno najavi dana 9.7.2018. u 0600 sati. .

Također je održan sastanak Predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića sa predstavnicima zaposlenika Croatia Airlinesa, odnosno predstavnicima ORCA-e. Predstavnici ORCA-e su Premijeru prezentirali probleme Croatia Airlinesa te viđenje trenutne situacije.
Predsjednik Vlade je iskazao razumijevanje te spremnost osigurati potrebne preduvjete za zaključenje kolektivnog ugovora.

S obzirom na dobivena jamstva na današnjem sastanku sa Predsjednikom Vlade RH, ORCA odgađa početak najavljenog štrajka kako bi se navedeni preduvjeti mogli ostvariti u razumnom roku.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.