Na Motovun film festivalu više od sto filmova

Vijesti 17. srp 201809:48 > 10:02
N1

Organizator Motovun film festivala Igor Mirković u Novom danu je najavio program ovogodišnjeg festivala koji traje od 24. do 28. srpnja.

Ove godine umjesto programa “Zemlja partner”, MFF ima program “Grad partner” i riječ je o Berlinu, u koji je posljednjih godina odselilo puno umjetnika, objašnjava Mirković. 

“Drago nam je što možemo pokazati da se jedan nezanemarivi dio naše umjetničke produkcije događa tamo. Nije to tužna priča o iseljavanju, nego o tome da je Berlin umjetnička meka. Pokušavamo shvatiti u čemu je bit toga grada, koja je tajna, zašto svi žele tamo”, kaže Mirković. Tako će se u žiriju naći filmski umjetnici s Berlinskom adresom, a Berlinu će biti prilagođen i glazbeni program. Kako je njemačka prijestolnica kolijevka techna i elektronske glazbe, tako će goste Motovuna među ostalim zabavljati legendarni DJ i producent Ian Pooley. 

U glavnom programu MFF-a bit će 21 film, kaže Mirković te dodaje da će biti i puno glazbenih filmova kao i filmova koji su zabrinuti situacijom u svijetu. Tako su pokrivene teme poput konzervatizma u Poljskoj, ISIL-a, migrantske krize. 

Biti će prikazana i dva filma koji su kod nas naišli na snažne kritike udruga iz Domovinskog rata. Riječ je o filmu “Chris the Swiss” i filmu “Srbenka” koji se bavi predstavom Olivera Frljića o ubojstvu Aleksandre Zec.