A-HSP: Dolazimo u crnom, zar ministar ne zna da nema ustaša?

Vijesti 27. velj 201507:47 > 07:49
A-HSP

"Ministar Ranko Ostojić zabranio nam je da se u subotu okupimo na Trgu bana Jelačića, ondje postrojimo stranačku vojsku pod nazivom Hrvatske domoljubne snage i prisegnemo domovini. Zato ćemo se mi ujutro naći u prostorijama stranke u Ilici i oko 13 sati u Šestinama položiti vijence na grob Ante Starčevića, kaže šef A HSP-a Dražen Keleminec.

“Obilježavamo 119. godišnjicu smrti Starčevića. Tamo ćemo postrojiti i vojsku i dati prisegu. Pa neka ministar objašnjava kako je zaključio da smo mi ustaše. Zar ne zna da njih više nema”, ističe Keleminec, šef nacionalističke i protueuropske Autohtone hrvatske stranke prava, čije je postrojavanje na središnjem zagrebačkom trgu ministar policije zabranio.

 Učinio je to, obrazložio je, zbog bojazni da bi to okupljanje moglo izazvati uznemirenost građana, onemogućiti normalno funkcioniranje prometa u glavnom gradu, ali i dovesti do nasilja i remećenja javnog reda i mira.

“A prosvjed ljevičara protiv branitelja nije zabranio. Kako to? Uglavnom, nas stotinjak iz svih krajeva Hrvatske u subotu dolazi. Nećemo biti naoružani, a obući ćemo se u crno. Uostalom, zašto mi ne možemo imati stranačku vojsku, a HDZ i SDP se javno hvale da je imaju”, pita Keleminec koji tvrdi da A-HSP ima nekoliko tisuća članova. Pokušali smo jučer razgovarati s predsjednikom stranačke mladeži, studentom Filipom Strahijom, ali se njegova mati u Goričanu nemalo iznenadila kad je od nas čula da je njezin sin “u nekakvoj stranci”, piše Večernji list..