Smijenjena voditeljica Kulture SC-a Nataša Rajković

Vijesti 02. kol 201815:46 > 15:51
Marko Lukunic/PIXSELL

Višemjesečni sukob između sanacijske uprave zagrebačkog Studentskog centra i Kulture SC-a kulminirao je u ponedjeljak, kada je Sanacijsko vijeće smijenilo Natašu Rajković s mjesta voditeljice Kulture Studentskog centra.

Potom joj je u srijedu ponuđeno nižerangirano radno mjesto voditeljice multimedijalnog programa Kulture SC-a, koji je vodio Davor Šišmanović, a koji je promoviran u šefa Kulture SC-a

Nataša Rajković nije željela komentirati svoju smjenu, a kako doznaje tportal, priprema tužbu.

Objašnjenje situacije oko smjene u SC-u tportal je dobio od Lade Čikare, predstavnice Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi – Podružnice Studentski centar, koja je istaknula da je čin smjenjivanja Nataše Rajković nezakonit i nelegalan.

“Sanacijsko vijeće je Natašu Rajković razriješilo dužnosti pomoćnice ravnatelja za kulturu, što je nezakonito jer ona ima ugovor o radu na neodređeno vrijeme, dakle nema mandat i nije imenovana na dužnost”, pojasnila je Lada Čikara, dodavši da ona nije dužnosnica i da ju zbog toga niti ne mogu razriješiti s dužnosti. Također je dodala da je sporna Odluka o privremenom rasporedu na šest mjeseci na radno mjesto voditeljice multimedijalnog programa Kulture SC-a.

“U toj odluci Sanacijsko vijeće pozvalo se na članak 41. Kolektivnog ugovora, u kojem jasno piše da se privremeni raspored može primijeniti samo u izuzetnim situacijama i uz pristanak radnika, koji Nataša Rajković nije dala”, istaknula je Čikara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.