Blizu smo toga da nam sezona u Poreču traje cijelu godinu

Vijesti 10. kol 201808:39 > 09:00
N1

U Novom danu gradonačelnik Poreča Loris Peršurić govorio je o razvoju jednog od rijetkih gradova u Hrvatskoj kojem populacija raste.

“Napravili smo prave temelje, na njima poduzetnici mogu graditi naš Poreč. U tri godine otvoreno je tisuću radnih mjesta, cjelogodišnjih od malih i srednjih poduzetnika koji vuku Poreč naprijed”, otkrio je gradonačelnik. 

U Poreč se četiri godine doselilo barem 900 ljudi, razlog je dobra gospodarska klima gdje svako može naći posao za sebe. Nezaposlenost je ispod 1 posto, po zimi je maksimum 2-2,5 posto. U Poreču cijele godine živi oko 17 tisuća ljudi, a za vrijeme sezone broj stanovnika dosegne i 120 tisuća. 

“Grad se sustavno razvijao, temelji su napravljeni, ono što neki gradovi imaju problem, s parkingom i prometom, mi nemamo. Infrastruktura je rađena za ljetnje maksimume. Imamo preko 40 rotora u našem malom gradu, koji povećavaju protočnost. Pravi temelj je napravljen i ja mogu reći da smo grad koji može primiti više ljudi. Najveći zahvat koji radimo je izgradnja nove osnovne škole u Poreču. Moramo se spremiti za sve ono što nas čeka. Gradimo školu četrdeset godina nakon što je izgrađena stara. Nova će primiti oko 600 školaraca”, rekao je Peršurić.

No, nije ni Poreč bez problema, otkriva gradonačelnik. Preko ljeta im nedostaje medicinskog osoblja i policajaca, koje se u dogovoru s velikim turističkim tvrtkama smješta u hotele. 

Kaže i da je Poreč vrlo blizu da ostvari cilj svakog turističkog središta – cjelogodišnju sezonu. 

“Mi se u Hrvatskoj borimo za produžiti sezonu, ali u Poreču kreće za Uskrs, a završava u jedanaestom mjesecu. I zimi nam je počelo nedostajati ljudi, nismo uspjeli produžiti na 12 mjeseci sezonu, ali približili se jesmo”, rekao je Peršurić. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.