Jagarinec: Imunološki nije na koljenima, nego na gležnjevima

Vijesti 17. kol 201810:28 > 10:40
N1

Sindikalna povjerenica Lidija Jagarinec za N1je komentirala novu blokadu Imunološkog zavoda.

Jagarinec kaže da je Imunološki zavod razdvojen na dvije institucije – javnu zdravstvenu ustanovu i dioničko društvo i da je u blokadi dioničko društvo. “To nije ni prvi ni posljednji put da je dioničko društvu u blokadi”, poručila je Jagarinec i dodaje da ne zna kako će se to odraziti na radnike, ali da ne bi trebalo nikako. 

“Imunološki zavod d.d. i Imunološki zavod javna ustanova ne mogu jedno bez drugog. Za mene je to jedna cjelina. Ako znamo da su nekretnine na dioničkom društvu, a radnici u ustanovi, ne znam kako će se to odraziti”, poručila je.

Dokapitalizacija Imunološkog čeka se godinama. Hoće li se ova blokada moći rješiti nekom pozajnicom, hoće li se uključiti Zagreb? “Grad Zagreb je partner, ali zbog porođajnih muka koje godinama traju, ne znam kakav se pomak može očekivati. Slučaj u Zaprešiću mogao bi nas puno toga naučiti. Oni koji kroje zakone su pravnici i ekonomisti i vrlo malo slušaju struku, ne mogu vjerovati da nitko nije upozoravao na stanje stvari i zato je Imunološki zavod, ne na koljenima, nego na gležnjevima”, poručuje Jagarinec.

“Moram priznati da s ovom Vladom nemamo komunikaciju kakvu smo imali prije. Kada god bi pokucali u bilo kakvo ministarstvo, dobili bi nekakav odgovor, ovdje odgovora nema, dobijamo informacije na kapaljku, preko medija”, rekla je sindikalna povjerenica. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.