Dvoje dilera iz Tisnog zadržano u istražnom zatvoru

Vijesti 28. kol 201815:49 > 15:51
Policijska uprava šibensko-kninska

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, u istražnom zatvoru u Šibeniku zadržani su 30-godišnjak i 25-godišnjakinja od kojih je u subotu u Tisnom policija zaplijenila veliku količinu narkotika namijenjenih prodaji, priopćilo je u utorak šibensko Općinsko državno odvjetništvo.

Dvoje osumnjičenih tužiteljstvo tereti da su u Tisnom i Murteru prodavali razne vrste droga posjetiteljima festivala elektroničke glazbe Dekmantel.

Nakon njihova ispitivanja, šibensko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio ga zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Policijski inspektori su u subotu 19,45 sati pokraj ulaza na festival uočili automobil slovenskih registracija u kojem su bili 30-godišnji vozač i suvozačica stara 25 godina, oboje hrvatski državljani, a u neposrednoj blizini bio je 21-godišnji izraelski državljanin.

Šibensko-kninska policija izvijestila je u ponedjeljak kako je u vozilu zamijećeno više smotuljaka za koje je postojala sumnja da se radi o drogi, zbog čega su svih troje dovedeni u prostorije policije, a vozilo je također prepraćeno u krug Policijske uprave.

Temeljem naloga Županijskog suda, policija je uz pomoć službenog psa za detekciju droga Aria pretresla automobil, kao i apartman u Murteru u kojem je boravio par. Pronašli su 572 tablete i osam polovina tableta ecstasy, 62,4 grama droge MDMA, 484,8 grama marihuane, 93,6 grama ketamina, 98,1 gram kokaina, 487,5 grama hašiša i 31,2 grama speeda.

Tamo je bila i digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i 49.170 kuna, 600 eura i 20 funti, a što je sve od njih oduzeto.

Osumnjičeni 30-godišnjak i 25-godišnjakinja su po dovršenom kriminalističkom istraživanju predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a izraelski državljanin koji je htio od njih kupiti drogu pušten je na slobodu, jer je policija omela kupnju pa nije stigao počiniti kazneno djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.