Nema udžbenika za kurikularnu reformu, Divjak ima plan B

Vijesti 29. kol 201816:14 > 16:16
Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon najave nakladnika i jučerašnje ponovne potvrde nekoliko izdavača kako je nemoguće da svi eksperimentalni udžbenici, kao i udžbenici za obavezan predmet informatika, stignu u škole prvi dan nastave, 3. rujna, ministrica obrazovanja uputila je pismo u 74 škole.

Da za slučaj kašnjenja novih udžbenika u škole ima “plan B”, Divjak je spomenula i u jučerašnjoj izjavi novinarima. Ujedno je poručila nakladnicima da neće pristati na ucjene.

“Reforma ulazi u škole bez obzira na različite izazove koje imamo. Osobno se ne dam ucjenjivati ni od koga, a ni učitelji i učenici sigurno neće biti ničiji taoci. Što se eksperimentalnih udžbenika tiče, mi, naravno, imamo rezervni plan za koji mislim da je jako dobar. Vjerujem da ćemo sve osigurati da reforma normalno krene u škole”, izjavila je Divjak, ne želeći precizirati o kojem je planu riječ, s obzirom da je u tijeku pregovarački postupak s nakladnicima.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da se rezervni plan Ministarstva odnosi na ekspresnu izradu zamjenskih listića za 8500 učenika. Njih kao prijelazno rješenje i prvo pomagalo u slučaju kašnjenja udžbenika već izrađuju učitelji-mentori za kurikularnu reformu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.