Mladić jurio više od 200 km/h, dobio mjesec dana zabrane

Vijesti 30. kol 201815:37 > 15:44
Ilustracija

Ni tjedan dana nakon teške prometne nesreće na zagrebačkoj Ilici u kojoj su dvije žene izgubile živote, policija je izvijestila o novom divljanju na cesti.

“U srijedu, 28. kolovoza na području l. postaje prometne policije Zagreb oko 9.30 sati uređajem za mjerenje brzine na cesti DC 10 na 5 km u smjeru istoka, 20-godišnji vozač snimljen je kako upravlja osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka brzinom od 209km/h”, piše u priopćenju PUZ.

“Dozvoljena brzina na navedenoj prometnici je 110km/h. Policijski službenici zaustavili su 20-godišnjaka te je zbog prekršaja iz čl. 54 st. 1 t. 2 kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana”, kaže policija. 

Podsjetimo, prošloga tjedna na zagrebačkoj Ilici 21-godišnji Marin Kamenički vozio je u smjeru zapada brzinom mnogo većom od dopuštene pri čemu je izgubio kontrolu na snažnim automobilom i izazvao prometnu nesreću u kojoj  su poginule dvije osobe. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.