"Angažman jakih odvjetničkih imena je potez očajnika"

Vijesti 06. ruj 201809:03 > 09:06
N1

N1 doznaje da će Ivicu Todorića dana na sudu u Londonu zastupati Cherie Blair i poznati odvjetnik James Hines, specijaliziran za obranu u slučajevima gospodarskih prijevara i izručenja.

Angažman jakih britanskih odvjetničkih imena je potez očajnika. Todorić je u paničnom strahu od zatvora i želi svim snagama izbjeći Remetinec. Navodno postoji mogućnost da izbjegne izručenje i temeljem zdravstvenih razloga’, rekao je Boris Rašeta, novinar 24 sata i Expressa u Novom danu.

Rašeta, međutim, sumnja u to da će Todorić uspjeti uvjeriti britanski sud i izbjeći izručenje Hrvatskoj.

N1

Cherie Blair bila je savjetnica kazahstanskog predsjednika Nursultana Nazarbayeva, a njezina tvrtka Omnia Strategy zastupala je kazahstansko ministarstvo pravosuđa.

Omnia Strategy je, također, savjetovala i albansku vladu u dva zasebna ugovora. Savjetnica albanske Vlade bila je i sama Cherie Blair.

Omnia je zastupala i maldivskog predsjednika Abdullu Yameena, koji je optuživan da je zatvorio više od 1700 opozicijskih aktivista.

Cherie Blair u Zagrebu je bila u travnju 2017. gdje je sudjelovala na okruglom stolu Hrvatske udruge poslodavaca.

Cherie Blair i Omnia često su kritizirani od strane britanskih medija da zastupaju “autokrate i diktatore”.

James Hines je branio bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija u slučaju u Milanu. Nekoliko je godina bio vanjski savjetnik Microsofta.

Britanska odvjetnička komora opisala je Hinesa kao “veoma iskusnog” u izručenjima.

Tijek dogođaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.