DORH za N1 o slučaju Todorić: Poduzimamo sve potrebne radnje

Vijesti 06. ruj 201818:14 > 18:17
Ilustracija

S obzirom na to da je sud u Londonu na zahtjev obrane Ivice Todorića koja se poziva na nove dokaze - između ostalog i na slučaj Borg - odgodio ročište, zanimalo nas je što na sve to ima sada ima reći DORH.

VEZANE VIJESTI

Naime, novo je ročište u Londonu zakazano za 15. listopada 2018. pa smo Državno odvjetništvo pitali hoće li biti ispitani i svi svjedoci u odnosu na Ivicu Todorića te hoće li zatražiti određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega.

Iz Državnog odvjetništva su N1 poručili da se u predmetu na koji se odnosi naš upit poduzimaju sve potrebne radnje, a s obzirom na to da je istraga nejavna, ne mogu detaljnije odgovoriti na upit.

Podsjetimo, Visoki sud u Londonu u četvrtak je prihvatio zahtjev odvjetnika Ivice Todorića Jamesa Hinesa za odgodom. Iduće ročište trebalo bi biti održano 15. listopada.

N1 doznaje, iz izvora bliskih sudu, da svi podnesci i novi dokazi, prema odluci Visokog suda u Londonu, moraju biti dostavljeni do 4. listopada, u 16 sati. Samo ročište ne može biti zakazano prije 15. listopada. Na tom ročištu odlučivat će se o mogućem pravu Ivice Todoriće na žalbeni postupak protiv odluke o izručenju Hrvatskoj.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.