Bandić izviždan na prosvjedu u Vukomercu, gađali mu auto

Vijesti 13. ruj 201818:41 > 18:44
Filip Kos/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pojavio se na prosvjedu roditelja na zagrebačkom Vukomercu.

Bandić je nakon sastanka u školi rekao kako će se nastava u ponedjeljak normalno nastaviti te najavio da će i sutra doći pred školu. Okupljeni su ga izviždali i prije nego je uspio išta reći, pišu 24 sata.

VEZANE VIJESTI

Osim toga, zasuli su Bandićev automobil raznim predmetima, među ostalim i bocama.

“Ovo što se jučer ovdje odigralo, to je katastrofa za sve nas. Na sastanku smo donijeli sljedeće zaključke, da djeca sutra ne moraju doći na nastavu, a oni roditelji koji nemaju kamo s djecom neka dođu u školu. Popodne u petak dođite s djecom da prošetamo kroz park i oko škole i pokažemo da se nikoga ne bojimo u našem kvartu”, rekao je Mario Župan, gradski vijećnik za naselja Pešćenica i Žitnjak, koji je prisustvovao sastanku.

Dodao je da će u petak od 9 sati u školi biti stručnjaci iz Ministarstva obrazovanja kako bi djeci i roditeljima koji to trebaju pružili psihološku pomoć.

Podsjetimo, do pucnjave je došlo u kući i oko kuće koja se nalazi točno nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su si sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima, zbog čega je cijeli dan naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i prijetnji bilo je, tvrde, i ranije. No, iz policije su još sinoć otklonili bilo kakvu sumnju u moguće nepravilnosti u policijskom postupanju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.