Pogledajte jezivu zakletvu "časnika pravaške vojske"

Vijesti 04. ožu 201515:05 > 15:06
youtube/screenshot

Iako je policija u subotu uspjela spriječiti postrojavanje "stranačke vojske" Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) na Trgu bana Josipa Jelačića, članovi stranke ipak su u svojim prostorijama položili zakletvu, a video je objavljen na YouTubeu.

30-ak članova “pravaške vojske”, odjeveni u crno, izgovarali su prisegu pred Zoranom Marekovićem, Draženom Kelemincem i Markom Kleinom.

“Zaklinjem se Bogom svemogućim, i svime što mi je sveto da ću se držati načela i pokoravati propisima, te bezuvjetno izvršavati sve odredbe vodstva hrvatskih domoljubnih snaga. Da ću svaku mi povjerenu tajnu najstrože čuvati i nikome je ne odati. Zaklinjem se da ću se boriti za oslobođenje države Hrvatske od ropstva zvanog Europska unija.

Zaklinjem se da ću jedanput izborenu hrvatsku državnu samostalnost i hrvatsku narodnu slobodu, čuvati i braniti. Ako se ogriješim od ovu prisegu, svjestan sam svoje odgovornosti za svaki svoj čin i da me po propisima ima stići kazna. Tako mi Bog pomogao. Amen!”, ponavljali su u glas.