Sandra Švaljek poremetila je Bandićeve planove

Vijesti 05. ožu 201509:27 > 09:31
N1

'Sasvim je jasno da je Švaljek preuzimanjem inicijative i radom na drugačiji način, bez puno pompe, poremetila Bandićeve planove. Ona se ne razmeće idejama i planovima, već radi, što se građanima očito sviđa, ali ne i Bandiću'.

Činjenica da Ustavni sud nikako da donese odluku o tome smije li se vratiti na posao očito ga čini nervoznim kako se približava 2. lipnja. Tog datuma navršit će se dvije godine od početka njegova mandata, a prema Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, ukoliko gradonačelnik vodi grad dvije godine ili dulje, poslije njegove ostavke do redovnih izbora vodi ga njegov zamjenik ili zamjenica, a ovom slučaju to bi bila Sandra Švaljek.

Kako radoholičaru iz Bužanove nedostaje medijske pažnje i ‘delanja’, a i činjenica je da njegova zamjenica ne pleše po notama koje je on zapisao, sasvim je jasno da će Bandić, ukoliko ga Ustavni sud ne vrati na posao, dati ostavku prije 2. lipnja kako bi isprovocirao prijevremene izbore i tako pokušao preuzeti izgubljenu vlast makar bi, ako na snazi ostanu vrijediti izrečene mjere opreza, Zagreb vodio netko od novih zamjenika koji bi radio ono što on traži.

Iako je Švaljek njegov izbor, a uoči izbora 2013. dizao ju je u nebesa, ljubav je – premda gradonačelnik koji ne radi, a prima plaću kaže da ona dobro radi svoj posao, ali i dodaje da bi on bolje – puknula.

Švaljek razmišlja o kandidaturi za gradonačelnicu

Odgovarajući na pitanje hoće li izaći na izbore kao kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, Sandra Švaljek je rekla da će morati razmisliti o tome.

‘Teško mi je odgovoriti na to pitanje. Nisam osjetila ambiciju. Morat ću uzeti vremena i razmisliti. Dosta građana mi daje potporu i teško je ostati imun na to’, rekla je Švaljek gostujući u emisiji ‘Zagrebi po Zagrebu’ Radio Sljemena, u kontekstu najave gradonačelnika Milana Bandića da će vrlo skoro, sasvim sigurno podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika.

Profesor Josip Kregar, saborski zastupnik i Bandićev protukandidat na izborima 2009, napominje kako ‘Bandić nije čovjek od dugoročnih planova, već djelovanja u danom trenutku, kojem su prijevremeni izbori jedina šansa da ne padne u drugi plan i zaborav’.

‘Sasvim je jasno da je Švaljek preuzimanjem inicijative i radom na drugačiji način, bez puno pompe, poremetila Bandićeve planove. Ona se ne razmeće idejama i planovima, već radi, što se građanima očito sviđa, ali ne i Bandiću’, kazao je Kregar za Tportal.

Bandić već u kampanji

Inače, Milan Bandić u utorak je na N1 najavio svoje prve poteze ukoliko pobjedi na parlamentarnim izborima te otkrio svoj plan za Hrvatsku.

“Nema razloga da na sljedećim parlamentarnim izborima iskustvo, znanje i viziju, rad, talent, leadership, tu solidarnost, socijalnu osjetljivost i odgovornost, taj gospodarski, urbanistički preporod grada Zagreba ne preselimo i na Hrvatsku i od Hrvatske napravimo europsku Hrvatsku. To svi građani ove zemlje očekuju”, rekao je Milan Bandić.