Dino Rađa emotivno o majci i pokojnom Miloradu Bibiću

Vijesti 30. ruj 201814:27 > 14:38
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U emisiji Nedjeljom u 2 HRT-a gostovao je član Košarkaške kuće slavnih Dino Rađa.

VEZANA VIJEST

Na početku emisije Dino Rađa je emotivno komentirao smrt svoje majke, ali i velikog prijatelja Milorada Bibića Mosora. “Ako je ne bi nazvao, onda je uslijedio poziv i pitanje što si ti ljut na mater. Njezina smrt, kao i od Mosora, bilo je tako teško”, rekao je Rađa sa suzama u očima.

Osvrnuo se i na primanje u Kuću slavnih: “Meni je sve to skupa bilo nekako nestvarno, od prve objave u trećem mjesecu pa do danas, meni je sve to bilo kao da gledam neki film”.

Rekao je da ne zna zašto se u Kući slavnih nije našao Toni Kukoč. “

Tko, kako, što i zašto, ja to nemam pojma. Nisam znao ni da me netko predložio, sve se to dozna kasnije. Kod nas je četiri milijuna izbornika, svi sve znaju… Toni je najbolji igrač s kojim sam ikad igrao. Smatram da smo nas dvojica jedan par koji je obilježio svjetsku košarku, kao Stockton i Malone, Magic i Jabar, ima tih nekih parova, mislim da smo on i ja među njima” rekao je Rađa za HTV.

Otkrio je i svoju najbolju petorku:”Toni, Dražen, Divac, Jure Zdovc i ja, s tom ekipom smo mogli sve”. Branio je i Radu Divca koji je početkom devedesetih nakon jedne od utakmica reprezentacije zgazio hrvatsku zastavu koju je donio jedan od navijača: “Da je meni u ono doba netko došao sa srpskom zastavom, ja bih isto to napravio. Najveći dio sportskih uspjeha postigao sam kroz tu državu, a sad bi netko to htio izbrisati gumicom”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.