Švaljek: Što god da se dogodi, ja sam spremna

Vijesti 05. ožu 201518:57 > 19:00
N1

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek rekla je, u povodu najava mogućih prijevremenih izbora za gradonačelnika, da je ona spremna što god da se dogodi.

“Što god da se dogodilo, ja sam spremna”, rekla je u četvrtak zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek, koju su novinari pitali je li spremna ako budu prijevremeni izbori za gradonačelnika u Zagrebu, budući da su SDP i HDZ rekli da jesu.

Na pitanje je li točno da će ići na izbore u Zagrebu, i to sa svojom listom, Švaljek je odgovorila da ne može to komentirati. Nije željela komentirati niti izjavu “suspendiranog” gradonačelnika Milana Bandića da bi on radio puno bolje i efikasnije i da se njegovi projekti ne provode brzo koliko bi trebali.

“Ne mogu komentirati. Htjela bih da se koncentriramo danas na URIHO, a inače općenito na projekte – to je najvažnije”, rekla je Švaljek u četvrtak u ustanovi URIHO, gdje se upoznala sa situacijom i planovima te ustanove, te obišla proizvodne pogone.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je pod istragom i ne smije obavljati dužnost gradonačelnika, početkom tjedna je HRT-u najavio mogućnost ostavke do 2. lipnja, kada bi zamjenica Sandra Švaljek po zakonu automatski preuzela upravljanje gradom na još dvije godine, te time i mogućnost prijevremenih izbora u Zagrebu.

“Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, do kraja trećeg mjeseca bit će osnovana i stranka i najvjerojatnije ćemo do tada donijeti odluku da idemo na nove izbore”, rekao je kasnije medijima na pitanje kada će dati ostavku.