Miljuš: Istraga neće stati samo na ovim SMS-ovima

Vijesti 03. lis 201816:38 > 16:47
N1

Novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš komentirao je u Newsroomu N1 televizije aferu SMS i tvrdnje tjednika Nacional da je Milijan Brkić dojavljivao podatke o istrazi lanca elitne prostitucije.

VEZANE VIJESTI

“…Ne samo 2011. nego i 2012. DORH je dobio sažetak u dijelu oko navodnog kompromitiranju mjera. MUP kaže da je postojao zajednički rad policije i DORH-a. Neki rezultat je morao biti. S obzirom da su provođene neke hitne istražne radnje, očito nije bilo elemenata da se tada ide u neki postupak”, komentirao je Miljuš navode iz Nacionala. 

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je danas rekao da se ministar ne bavi takvom vrstom operativnih poslova, no Miljuš ističe: “Istina je da ministar ne vodi postupak, pogotovo kad se radi o takvoj razini ljudi koji bi kompromitirali istrage, ministar ima bar neke informacije o istrazi i njenim posljedicama. Vidi se na slučaju Grubori gdje je Milijan Brkić zvao osuđenike, on je rekao da je sve radio u dogovoru s Mladenom Bajićem jer je bila riječ o osjetljivom pitanju. Glavni državni odvjetnik je potvrdio da je to bilo tako”, rekao je Miljuš.

Podsjeća da je u slučaju elitne prostitucije presuđeno akterima: “Slučaj je presuđen kako je presuđen, bilo je u dva dana gotovo, suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Kazne su bile minimalne u odnosu na ono što se pričalo koliko se zaradilo”.

Kaže da će biti puno interesantnije vidjeti što će se dogoditi u istrazi protiv Franje Varge jer je tu policija došla do vrlo iskoristivog materijala. 

Kaže da je i kod Franje Varge i kod Brkićevog kuma Blaža Curića bio neki motiv da dilaju informacije. Kod Varge je motiv bio novac, kaže Miljuš, a kod Curića nešto drugo. 

“Mislim da ova istraga s SMS-ovima, u pripremi su i novi SMS-ovi suca Vrhovnog suda i drugih osova, će ići dalje”, rekao je Miljuš. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.