Sačić: Miljavac je žrtva premijera Plenkovića

Vijesti 04. lis 201819:36 > 19:40
Patrik Macek / PIXSELL

Prosvjed u Vukovaru podijelio je najprije Hrvatsku demokratsku zajednicu, a sada je do raskola došlo i u Generalskom zboru.

Nakon što je general Pavao Miljavac otkrio kako Hrvatski generalski zbor neće podržati prosvjed, Željko Sačić odstupio je iz Upravnog odbora Generalskog zbora. 

VEZANE VIJESTI

“Najveća moja poruka je – nemojte dozvoliti da vas netko instrumentalizira i da budemo političko sredstvo bilo koga – premijera, države, bilo koga”, rekao je Sačić RTL-u.

“Hrvatski generalski zbor ima temeljnu zadaću da se uvijek u svakoj prigodi sjeća i solidarizira s najugroženijim ljudima u našoj domovini, a to nije tako bilo”, kaže Sačić.

Na pitanje smatra li da je general Miljavac ovakvom odlukom okrenuo leđa VUkovaru, Sačić kaže: “On misli da nije, a ja mislim da je on žrtva premijera Plenkovića, mislim da ga je premijer pritisnuo. Iako, danas sam se čuo s generalom Miljavcem, u jednom prijateljskom tonu on mi je rekao da razumije moju odluku, ali me i molio da ne istupam iz članstva upravnog tijela HDZ-a. Također je rekao da je razgovarao o tome s premijerom, dodavši da nije na njega vršio pritisak, ali ja mislim da je.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.