Bienenfeld: Zagreb u prosincu već je djelomično rasprodan

Vijesti 10. lis 201810:07 > 10:16
REUTERS/Antonio Bronić

Turistička sezona u Zagrebu i dalje je jaka, gostiju ima sa svih kontinenata, a metropola je u prosincu već djelomično rasprodana, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

“Ovoga listopada imat ćemo bolje rezultate nego lani. Zanimljivo je da imamo goste sa svih kontinenata. To je potpuno drukčija slika gostiju, nego u drugom dijelu Hrvatske”, kazala je Bienenfeld u razgovoru za HTV.

VEZANE VIJESTI

“U usporedbi s drugim turističkim destinacijama Zagreb je već nekoliko godina prvi po dolascima, a po noćenjima, s obzirom na to da smo gradsko odredište koje obilježava kraći ostanak gostiju, na visokom smo šestom mjestu u posljednje tri godine”, istaknula je i podsjetila da je Zagreb prije 10-ak godina na toj ljestvici zauzimao 11. ili 12. mjesto.

Naglasila je da će se u Zagrebu početkom prosinca otvoriti jedan hotel, a još jedan malo kasnije toga mjeseca: “Hotelski kapaciteti za prosinac u nekim su danima potpuno već rasprodani. … Turisti u Zagrebu najviše cijene gostoljubivost, a iznimno cijene i to što većina sugrađana odlično govori engleski jezik. Miks Mediterana i srednje Europe – posebnost je grada Zagreba”.

Odgovarajući na pitanje može li se zagrebački model cjelogodišnjeg turizma preslikati i na ostatak Hrvatske, Bienenfeld je kazala da to mogu samo neki dijelovi. Spomenula je gradske destinacije kazavši da one svojim gostima mogu nuditi sadržaje izvan glavnog turističkog razdbolja: “To se može vidjeti i u Dubrovniku i Splitu. Zadar ide u dobrom smjeru, ali i Rovinj. Treba prije svega pogledati koje su ozbiljne komparativne prednosti određenog mjesta”. 

Advent je pripremljen. I ove godine inzistirali smo na kvaliteti. Advent će biti još ljepši nego prošle godine, uvjerena je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.