Velebit 18 koštao 8 mil. kuna, još toliko za vježbe u 2018.

Vijesti 18. lis 201807:25 > 13:16
N1

U povodu uspješno provedene vojne vježbe Velebit 18 - združena snaga, u Ministarstvu obrane RH održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni troškovi vježbe.

Načelnik Glavnog stožera OS RH Mirko Šundov, na početku je izrazio zadovoljstvo uspjehom vježbe te ‘motivacijom ljudi kao najvećim potencijalom na svim razinama’.

‘Vježba je bila skup više različitih granskih vježbi’, kazao je.

N1

‘Planirali smo, pripremili, organizirali i proveli ovu vježbu prije svega – sigurno. Bilo je nekoliko ozljeda lakše naravi’, rekao je Šundov.

‘Ovom vježbom smo pokazali da je Hrvatska vojska u ovom trenutku na ovoj razini razvoja zaista pokazala da je sljednica hrvatske pobjedničke vojske iz Domovinskog rata’, kazao je načelnik Glavnog stožera. 

‘Vježba je koštala 8,1 milijun kuna od čega su najveći troškovi troškovi osoblja’, rečeno je na konferenciji za novinare.

‘Na gorivo u vojnoj vježbi Velebit 18 utrošeno 2,8 milijuna kuna. Ukupno je za vojne vježbe u 2018. godini MORH uplanirao 16 milijuna kuna’.

Uskoro opširnije…

Ilustracija

Podsjetimo, vojna vježba ‘Velebit 18 – združena snaga’ je sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske koja je održana od 13. do 15. listopada 2018. na više lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata.

Kako je objavio MORH, to je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem je sudjelovalo oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a korištena su borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi OSRH.