Vojna vježba Velebit 18 stajala oko 10 milijuna kuna

Vijesti 18. lis 201809:38 > 10:13
Ilustracija

Ministarstvo obrane i Glavni stožer OSRH danas će objaviti preliminarne troškove najveće vojne vježbe nakon Domovinskog rata, "Velebit 18. – združena snaga".

S objavom troškova požurilo se – prvotni plan bio je da se troškove objavi za 10-ak dana, ali nakon inzistiranja medija, očito je procijenjeno da treba objaviti barem približnu cijenu vježbe.

VEZANE VIJESTI

Večernji list neslužbeno doznaje, cijena Velebita 18. manja je od cijene vojnog mimohoda 2015. u Zagrebu, u povodu 20. obljetnice “Oluje”, a koji je stajao 12,75 milijuna kuna. Velebit 18. stajao je, kažu, manje od 10 milijuna kuna. Glavninu troškova izgledno čine izdaci za gorivo i terenski dodaci za 5500 vojnika.

Ministar obrane Damir Krstičević našao se odmah nakon završetka ove trodnevne vojne vježbe u medijskim škarama i pitanjem o troškovima. Nije želio izlaziti s procjenama, nego čekati dovršenje detaljnih izračuna.

“Nisam površan pa sam namjeravao u javnost izaći s detaljnom raščlambom, a HV, kao i svaka uređena vojska, kako je najavio Velebit 18., tako je planirao i odjaviti vježbu i prezentirati ono što je učinjeno i naučeno, uključujući i sve troškove”, objašnjava Krstičević, piše Večernji list.

Ministarstvo obrane je za danas u 13 sati najavilo da će na konferenciji za medije predstaviti rezultati preliminarne raščlambe vježbe, kao i troškovi vježbe. Vojna vježba Velebit 18 – združena snaga provedena je od 13. do 15. listopada 2018. na vojnim lokacijama širom Republike Hrvatske, stoji u priopćenju MORH-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.