"Današnji mailovi su dokaz da su pogodovali Knightheadu"

Vijesti 23. lis 201813:17 > 13:30
N1

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na izvanrednoj je konferenciji za medije komentirao nastavak afere Hotmail i mailove koje je objavila N1 televizija.

VEZANE VIJESTI

“Curenje novih mailova potvrđuje sve što smo zadnjih nekoliko mjeseci govorili – potvrđuje da smo bili u pravu kad smo govorili da je lex Agrokor namještaljka koja je omogućila Plenkovićevim prijateljima iz gurpe Borg da izvuku milijune. U tajnosti su pripremali lex Agrokor da kasnije na temelju toga izvuku korist. Današnji mailovi su konačna potvrda da su kroz pisanje zakona direktno pogodovali lešinarskom fondu Knighthead. To se u Hrvatskoj zove trgovanje povlaštenim informacijama i pogodovanje. To je po hrvatskim zakonima još uvijek kazneno djelo. Da bi pokušali prikriti legalnu pljačku iz zakona su izbacili nadzor i kontrolu izvanrednog povjerenika Ramljaka, kao i njegovu obvezu podnošenja izvještaja”, rekao je Bernardić koji se osvrnuo i na glavnog državnog odvjetnika Dražene Jelenića.

“Danas je potpuno jasno da se ne radi samo o političkoj odgovornosti, već i kaznenoj. Podsjetio bih glavnog državnog odvjetnika da je Plenković to potvrdio kada je pozvao savjetnika da vrate novac te smijenio Ramljaka i Dalić. Pitanje je samo kako će njegovi prijatelji vratiti tu uslugu. Bilo bi zgodno kada bi javnost saznala i taj detalj. Jasno je da je to pitanje za DORH. Gdje je glavni državni odvjetnik? Svaki dan je sve više pitanja, a on ne čini ništa. Zašto, koga štiti? Predsjednika Vlade? Odgovornost je sada samo na glavnom državnom odvjetniku, a on nažalost po tom pitanju ne čini ništa dok građani gube povjerenje u pravosuđe”, kazao je šef SDP-a.

Bernardić je kratko komentirao i to što će guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić govoriti na promociji knjige bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Rekao je to – neprimjereno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.