Nema osnova za DORH-ov progon Hribara

Vijesti 25. lis 201815:07 > 15:12
Zarko Basic/PIXSELL

DORH je objavio kako nema osnove za progon bivšeg ravnatelja Hrvatskog audio-vizualnog centra Hrvoja Hribara.

VEZANE VIJESTI

“Nakon što su u predmetu formiranom povodom izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Hrvatskog audiovizualnog centra za 2015. godinu, provedeni izvidi, tijekom kojih je pribavljena i analizirana relevantna dokumentacija te su uzete izjave osoba, zaključeno je kako iz utvrđenih činjenica ne proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost odgovorne osobe Hrvatskog audiovizualnog centra. 

S obzirom da se u radnopravnim nepravilnostima i drugim propustima koji su utvrđeni provedenom revizijom, ne ostvaruju bitna obilježja bilo kojeg kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, nema osnova za poduzimanje drugih radnji u nadležnosti državnog odvjetništva”, priopćeno je iz zagrebačkog DORH-a.

Podsjetimo, Hribar je otišao iz HAVC-a nedugo nakon što je na mjesto ministra kulture došao Zlatko Hasanbegović i nakon što su počele optužbe i pritisci raznih braniteljskih udruga. Hribara se optuživalo zbog propusta koje je utvrdila državna revizija.

”Morao sam dati ostavku jer ću se jednog dana probuditi s konjskom glavom u krevetu ili će mi netko nešto podmednuti u auto. Država gubi kontrolu nad procesima – dozvoljava da huškačka politika ide dalje’, rekao je Hribar gostujući u Nedjeljom u 2 nedugo nakon što je otišao iz HAVC-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.