Slovenski surfer pronađen živ nedaleko od Trsta

Vijesti 30. lis 201819:14 > 19:16
Ilustracija

Slovenski surfer za kojim se od ponedjeljka tragalo na području Savudrije pronađen je živ u Italiji, izvijestila je u utorak navečer istarska policija.

Riječ je o 47-godišnjem slovenskom državljaninu Goranu Jablanovu koji se večeras iz mjesta Sistiana kraj Trsta navodno javio supruzi poručivši kako je dobro, ali iscrpljen.

Prema podacima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, o slovenskom surferu Nacionalnu središnjicu iz Rijeke izvijestili su predstavnici Nacionalne središnjice iz Rima nakon što je utvrđen njegov identitet.

Kako je slovenski surfer dospio u Italiju utvrdit će istraga, no postoji više mogućnosti, od one da je sam isplivao nošen morskim strujama ili da ga je neki brod prevezao do Italije.

Podsjetimo, unatoč upozorenju o orkanskom jugu, dvojica mladića u ponedjeljak su popodne otišli surfati u blizini Savudrijskog svjetionika ispred Umaga.

Jedan od dvojice nestalih surfera, hrvatski državljanin, sinoć je doplivao do obale i spasio se, a s obzirom na vremenske prilike na moru, nije bila moguća potraga za drugim.

Jutros je krenula velika potraga za drugim surferom, slovenskim državljanom. Na terenu su bile Lučka kapetanija Umag, vatrogasci, pomorska policija i Gorska služba spašavanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.