Zagreb oprašta dugove bogatijima? 'Mir vama i njima'

Vijesti 31. lis 201809:13 > 09:15
Marko Lukunic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u srijedu je na Mirogoju odbio komentirati saznanja o opraštanju dugova za režije do 10.000 kuna bogatijim građanima Zagreba.

“Kao i svake godine sjetimo se najmilijih, posebice na Mirogoju, na memoriji Hrvatske pomirbe, ovdje smo svi isti, ovdje ćemo svima oprostiti”, započeo je izjavu za medije gradonačelnik Bandić.

U vezi s opraštanjem, novinari su Bandića pitali kako komentira saznanja Jutarnjeg lista da Grad Zagreb oprašta dugove za komunalije građanima koji su pod blokadom ili ovrhom u iznosu do 10.000 kuna među kojima su i zvučna imena poput muža ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić, Zoran Burić, Vladimir Zagorac, Dino Drpić, Zvonimir Boban i drugi.

“Niste me čuli, pokoj vječni darujem gospodine, i mir i vama i njima, ništa danas o politici, nažalost, ili na sreću, ja mislim da je na sreću”, zaključio je Bandić.

 Na ovu odluku Grada Zagreba osvrnuo se i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Rekao je da ne zna pod kojim uvjetima je grad Zagreb opraštao dugove, ali da ih se trebalo naplatiti tamo gdje se to moglo. 

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.