Zagreb dobio socijalni dućan kao pomoć najugroženijima

Vijesti 10. ožu 201512:24 > 12:26
N1

U zagrebačkom naselju Siget u utorak je otvorena socijalna trgovina, koja za cilj ima pružati pomoć socijalno ugroženim građanima i to prvenstveno u vidu hrane i higijenskih potrepština. 'Čast mi je otvoriti socijalni dućan, a još veća čast bit će mi zatvoriti ga kad za njim ne bude potrebe', kazala je Sandra Švaljek.

U socijalnoj trgovini namirnice će moći kupovati samo one osobe koje nisu u sustavu dobivanja socijalne pomoći preko Grada Zagreba ili neke druge institucije.

U Zagrebu je, inače, 130.000 korisnika socijalne pomoći, a u Socijalni dućan po hranu će moći oni koji nisu u tom broju. Također, najavljeno je i da će se po potrebi otvarati još socijalnih dućana po drugim zagrebačkim kvartovima.

Dućan je otvoren na inicijativu Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Crvenog križa grada Zagreba i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a uz podršku Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskog i nekolicine tvrtki i trgovina koje su darovale namirnice.

‘Čast mi je otvoriti socijalni dućan, a još veća čast bit će mi zatvoriti ga kad za njim ne bude potrebe’, kazala je Sandra Švaljek.