Odlikovanje Vatrenima: Vratili ste Hrvatskoj osmijeh na lice

Vijesti 13. stu 201811:12 > 11:24
N1

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je hrvatsku nogometnu reprezentaciju Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom. Odlikovanje je primio i izbornik reprezentacije Zlatko Dalić te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Prilikom odlikovanja u govoru je istaknula da je posebno ponosna na Vatrene jer su ujedinili Hrvatsku.

“S vama smo dijelili očekivanja i nadu, svaki gol”, istaknula je.

“U ime Republike Hrvatske želim vam zahvaliti što ste Hrvatskoj vratili osmijeh na lice. Obećavamo da to jedinstvo, u kojem su nas već jednom ujedinili branitelji u Domovinskom ratu, nikada nećemo pustiti.”, istaknula je predsjednica i nogometašima još jednom zahvalila što su “izvukli posljednje atome snage i fantastičnom se igrom plasirali u finale, bez obzira na bolove i umor”.

“Osvojili ste srca cijelog svijeta. Dokazali ste da je Hrvatska svjetska nogometna sila”, kazala je i dodala “vaše zajedništvo i timski duh usrećili su cijeli svijet”. 

“Svjetski mediji nazvali su vas čudom. Ispisali su stotine kolumni o vama. Postali ste uzor i nadahnuće djeci, mladima, ali i svima nama”, naglasila je i zaključila da su Vatreni vratili vjeru “da su čuda moguća”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram