Marić otkrio kako Vlada planira osigurati novac za besplatne udžbenike

Vijesti 28. stu 201819:48 > 19:50
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak kazao je danas, nakon sastanka vladajuće koalicije, da će iduće godine "svaki hrvatski učenik imati osigurane udžbenike". Ministar financija Zdravko Marić prije sastanka koalicijskih partnera rekao je da novca za udžbenike u proračunu - nema. Kako će osigurati novac?

VEZANE VIJESTI

“Danas je napravljen politički dogovor da nećemo zadirati u proračun kakav je jučer raspravljen i o kojem će Sabor glasati u ponedjeljak, ali da ćemo iskoristiti vrijeme, jer govorimo o udžbenicima za iduću školsku godinu, imamo dovoljno vremena da se i proanalizira pravo i procijeni financijsko stanje u smislu koliko bi to koštalo, i ostale elemente za provedbu te odluke”, rekao je Marić gostujući u Dnevniku Nove TV.

Kad bi se osigurao taj model trebalo bi se ići u rebalans proračuna?

“Čak bih rekao da ponukan ovim iskustvom u kojem zadnje tri godine vodim javne financije, da ćemo učiniti sve da u okviru postojećeg proračuna na rashodnoj strani, znate da smo u protekloj godini , uspijevali pronaći određene uštede, preraspodjeljivati unutar samog proračuna. Mislim da ćemo to činiti i iduću godine, kako bi ovakav projekt zaživio, projekt Vlade i parlamentarne većine koji će na kraju biti na korist roditeljima”, kazao je Marić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram