Bandićeva stranka pozvala Neovisne za Hrvatsku da se odreknu funkcija u Zagrebu

Vijesti 03. pro 201814:17 > 14:22
Ilustracija

Predstavnici Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića pozvali su u ponedjeljak zastupnike kluba Neovisni za Hrvatsku (NZH) da se odreknu čelnih funkcija u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i odborima jer više nisu dio vladajuće koalicije, te su poručili da nema mjesta nervozi jer će izglasavanje gradskog proračuna osigurati kvalitetnim amandmanima.

Nakon što su zastupnici NZH-a najavili kako neće podržati prijedlog gradskoga proračuna za 2019. godinu, o kojemu Gradska skupština odlučuje 13. prosinca, Klub zastupnika Bandićeve stranke i manjih partnera pozvao ih je da se odreknu pozicija koje su dobili temeljem koalicijskog sporazuma.

VEZANA VIJEST

“Ako vas netko nazove ‘političkim i moralnim muljem i talogom’, onda je jasno da više nema prostora za razgovor”, rekla je potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Ustvrdila je kako je sporazum s NZH-om raskinut time što su javno rekli da neće podržati gradski proračun.

Na pitanje kako će osigurati većinu u Gradskoj skupštini, za koju im bez zastupnika NZH-a nedostaje troje zastupnika, Pavičić Vukičević je najavila kako “računaju na kvalitetne amandmane gradskih zastupnika bez obzira iz kojega kluba dolaze”.

O amandmanima koji tek pristižu u sljedećih deset dana odlučivat će gradonačelnik Milan Bandić, najavila je Pavičić Vukičević poručivši kako “nema mjesta za nervozu” jer je “deset dana jako puno u redovitoj proceduri donošenja proračuna”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.