Građani se žale na probleme s plaćanjem karticama OTP-a, bivše Splitske banke

Vijesti 07. pro 201809:45 > 09:51
Ilustracija

Iz uprave banke tvrde da su svjesni "nekoliko manjih tehničkih problema koje je dio korisnika imao pri prijavi na novu aplikaciju mobilnog ili internetskog bankarstva, kao i poteškoća dijela njihovih poslovnih korisnika"

”Znali smo da se Splitska banka integrira u mađarski OTP. Znali smo i da od petka 30. studenoga do utorka 4. prosinca neće raditi poslovnice ni internetsko bankarstvo. Pisalo je u “Slobodnoj”. Ali nismo znali da u četvrtak, mi i dalje nećemo moći plaćati karticama ni podizati gotovinu na bankomatu”, piše Slobodna Dalmacija iskustvo čitatelja.

Iz uprave OTP banke tvrde da su svjesni “nekoliko manjih tehničkih problema koje je dio korisnika imao pri prijavi na novu aplikaciju mobilnog ili internetskog bankarstva, kao i poteškoća dijela njihovih poslovnih korisnika”, ali:

“Ne možemo govoriti o bilo kakvom generalnom problemu s plaćanjima našim karticama ili podizanjem gotovine na bankomatima, koje funkcionira i sad kao što je funkcioniralo i tijekom cijelog integracijskog vikenda. Ako u pojedinačnim slučajevima klijenti imaju kakvih problema, molimo ih za strpljenje ili neka se jave u najbližu poslovnicu”, poručuju iz banke.

Dodaju da su neke kartice s datumom 1. prosinca stavljene izvan upotrebe zbog “harmonizacije proizvoda banaka”.

“Klijenti su na vrijeme obaviješteni o svim promjenama i ponuđen im je alternativni proizvod. Određeni broj takvih korisnika nam se nikada nije očitovao o svojoj odluci, pa ovim putem još jednom molimo da provjere je li njihova kartica stavljena van upotrebe”, poručuju iz banke za Slobodnu.

Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, tijekom proteklog vikenda završeno je pripajanje Splitske banke OTP banci, koja sada  posluje kao jedinstvena banka pod imenom OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu, priopćeno je u utorak iz OTP banke.

“Banka će poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska, sa sjedištem u Splitu. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s poslovnim centrima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu”, kaže se u tom priopćenju.

Dodaje se kako pripajanjem nastaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto, poslovno prisutna u svim hrvatskim regijama, sa 147 poslovnica i više od 500 bankomata.

Banku će voditi uprava u sastavu Balázs Békeffy, predsjednik, te članovi Zvonimir Akrap, Slaven Celić, Zorislav Vidović, Nera Šunjić i Bruno Biuk.

Osim banke, u OTP grupi u Hrvatskoj posluju OTP Leasing, OTP Invest, OTP Osiguranje, OTP Nekretnine, OTP Savjetovanje i SB Zgrada.