Nekoliko stotina šatoraša došlo pred Milanovićev stan

Vijesti 14. ožu 201515:09 > 15:11
N1

Prosvjednici iz Savske, koji već mjesecima borave u šatoru ispred Ministarstva branitelja, tražeći ostavku ministra Matića, došli su danas pred stan premijera Zorana Milanovića.

U trenutku kada su antiprosvjednici krenuli s Trga bana Jelačića prema Savskoj, veći broj šatoraša uputio se prema stanu premijera. Prema policijskim procjenama, prema stanu premijera marširalo ih je između 300 i 400.

VEZANA VIJEST

Povorka predvođena Đurom Glogoškim i Josipom Klemmom je krenula prema Krajiškoj ulici, uz pratnju policije. Na križanju Savske s Vukovarskom dočekao ih je kordon policije koja je braniteljeb nakon desetak minuta ipak propustila.

Oko 15 sati stigli su do stana premijera gdje se nalazio velik broj policajaca. Nakon što su se pred stanom zadržali svega nekoliko minuta, šatoraši su se odlučili vratiti u Savsku.

“Ovdje prosvjedujemo od 20. listopada, tražimo dostojanstvo za svakog branitelja. Oni koji su na čelu institucija ni nakon 146 dana nemaju razumijevanja, gaze po najzaslužnijima. Postoji čovjek koji čitavo vrijeme ignorira branitelje, a to je predsjednik Vlade. Hodom prema mjestu gdje živi onaj koji je za sve kriv ćemo pokazati tko stoji iza prosvjeda”, kazao je Đuro Glogoški prije nego je pozvao branitelje da krenu prema premijerovom stanu.

U Savskoj se, uoči početka protuprosvjeda, okupilo nekoliko stotina branitelja i njihovih pobornika, koji su blokirali promet.

Cropix/Ranko Šuvar
Cropix/Ranko Šuvar
Cropix/Ranko Šuvar
Cropix/Ranko Šuvar
Cropix/Ranko Šuvar