Inspekcija završila nadzor u Metkoviću, sad je na redu KBC Split

Vijesti 18. pro 201810:58 > 12:07
N1

Inspekcija koju je Ministarstvo zdravstva poslalo u Metković nakon smrti devetogodišnjeg dječaka kojemu nije pružena odgovarajuća pomoć, u utorak se "preselila" u Split. Ministar zdravstva Milan Kujundžić ponovio je kako se, prije svega, radi o nesretnom događaju.

“Prema zakonu uvijek je potrebna suglasnost obitelji osim u slučajevima nagle smrti”, rekao je ministar u Koprivnici, gdje je otvoren rekonstruirani prostor za dijagnostiku magnetne rezonance u Odjelu za radiologiju Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, odgovarajući na pitanje hoće li na tijelu dječaka biti izvedena obdukcija.

Osvrnuo se i na izjavu voditeljice Hitnog zavoda u Metkoviću koja je rekla kako je “kod sepse uvijek neizvjestan ishod” te da medicina za nesretnog dječaka nije mogla ništa učniti. 

VEZANA VIJEST

“Mislim da je ovdje prvenstveno riječ o tragičnom događaju. Otišao je dječak koji je do prije deset dana bio zdrav. Izjave pojedinaca ne mogu komentirati”, rekao je ministar.

Ministar je na pitanje o prijavama protiv liječnika koji su primali mito odgovorio kako je “korupcija veliko zlo, osobito u zdravstvu”.

“Već imamo preventivne programe. Mogu nam se dojaviti konkretna imena kako bismo to prevenirali”, rekao je ministar apelirajući još jednom da se slučajevi korupcije u zdravstvu prijavljuju. 

“Svaki događaj koji je negativan treba osuditi i analizirati. Medicina je težak i kompleksan posao. Moramo osposobiti sustav”, rekao je Kujundžić. 

Na pitanje strahuje li za svoje mjesto zbog strelovitog uspona Kluba Milana Bandića koji bi mogao zatražiti i mjesto u Vladi, ministar kaže da “nema strahova”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.